Modeshow

Nieuwe herfst- en wintermode op de catwalk

Wie de laatste mode wil zien en beleven kan zaterdag 23 september zijn hart ophalen in ons centrum. 17 Mode-, schoenen-, lingerie en brillenzaken tonen de laatste trends tijdens een sprankelende modeshow. Dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, lingerie, tassen en brillen naar de allerlaatste mode worden geshowd op de catwalk aan de Binnenweg, op het brede stuk. Ook de make-up, hairstyling en de bloemen worden door Heemsteedse winkels verzorgd.

2017 sept. modeshow

De najaars- en wintercollectie  2017/18 van 17 winkels aan de Raadhuisstraat en Binnenweg is te zien op 2 showmomenten.

De eerste modeshow is om 13.00 uur en de tweede om 14.30 uur. Tijdens de show wordt een routekaartje uitgedeeld waarop alle deelnemende winkels staan ingetekend. Bovendien zijn alle deelnemende winkels te herkennen aan de feestelijke ballonnen bij hun ingang.

Vrijwel iedere deelnemende winkel is uniek in zijn soort. De grote variëteit van zelfstandige winkels, die allemaal kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan, vormen samen het speciale en gezellige karakter van Winkelcentrum Heemstede.

Deze modeshow wordt voor de vierde keer gehouden. Voorgaande jaren trokken de modeshows van Raadhuisstraat en Binnenweg grote belangstelling uit Heemstede en omgeving. Winkelcentrum Heemstede organiseert deze modeshow daarom graag weer. Het wordt vast weer een zeer geslaagd evenement voor publiek en middenstand van Heemstede.

De toegang is gratis.

De rijbaan blijft gewoon open en parkeerplaatsen blijven beschikbaar.

 

JUUL – winkel van de maand

In de maand september, waarin de scholen weer beginnen, hebben we er voor gekozen om JUUL te benoemen tot ‘winkel van de maand’ en wat extra aandacht te geven.

JUUL, die gevestigd is op de Julianalaan 3 (om de hoek naast de Roos) richt zich met haar kleurrijke assortiment vooral op scholieren, knutselaars en kunstschilders van jong tot oud.

Juul 2

Scholieren die weer aan hun nieuwe schooljaar beginnen kunnen hier uitstekend terecht voor al hun schoolspullen. Ze hebben een ruime keus aan school- en rugtassen, schriften, passers, geodriehoeken, maar ook voor een grafische rekenmachine of een 6B grafietpotlood bent u bij JUUL aan het juiste adres.

De kunstschilders kunnen bij JUUL terecht voor schilderen op nummer of professioneel op canvas! Ze hebben de mooiste aquarelpotloden en allerlei soorten verf en papier.

JUUL crea combi

Ook organiseert JUUL geregeld workshops. Bijvoorbeeld tekenen en zelf boekjes maken voor volwassenen en voor de kinderen is er o.a. in november een workshop surprise maken.

Kortom een walhalla voor scholieren en creatievelingen!

 

Brocante-, kunst- en streekmarkt

In het centrum vindt u meer dan 60 marktkramen gevuld met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan brocante, curiosa, kunstobjecten en streekproducten.

Exclusieve standhouders bieden tegen betaalbare prijzen mooie brocante en curiosa, bijzondere kunst en interessante spullen uit grootmoeders tijd aan. Antiek, glas, boeken, sieraden, aardewerk, porselein, tin, schilderijen, bronzen beelden, nostalgische en verzamelobjecten zullen in overvloed aanwezig zijn. Ook zullen er stands staan met streekproducten zoals, worsten, kaas en andere heerlijkheden.

Veel stalletjes waar het heerlijk neuzen is, lekker slenteren over de markt of genieten van een hapje en een drankje op één van de vele terrasjes die het centrum rijk is.

2017 augustus brocantemarkt

Heemstedenaren en bezoekers uit de hele regio zijn welkom om een kijkje te nemen op deze knusse markt in het gezellige winkelhart van Heemstede. In de meer dan 60 kramen is voor een ieder wel iets te vinden.

Eerder dit jaar waren er soortgelijke markten op de Raadhuisstraat & Binnenweg. Omdat de bezoekers erg enthousiast reageerden heeft Winkelcentrum Heemstede besloten deze markt nogmaals te faciliteren.

Het wordt vast weer een zeer geslaagd evenement voor publiek, standhouders en de middenstand van Heemstede. De toegang is gratis.

De rijbaan blijft gewoon open en parkeerplaatsen blijven beschikbaar.

 

Tante Saar – winkel van de maand

In de maand augustus hebben we er voor gekozen om ijssalon tante Saar te benoemen tot ‘winkel van de maand’ en wat extra aandacht te geven.

Tante Saar, die sinds 2012 gevestigd is aan de Binnendoor (tegenover de Albert Heijn), heeft een zonnig terras waar het, onder het genot van een ijsje of een kop koffie, heerlijk toeven is.

2017 tante saar 02

Er wordt hier ambachtelijk ijs van de Haarlemse ijsmaker Otelli geschept. Samen met Otelli hebben ze een aantal eigen en typisch Haarlemse smaken ontwikkeld. Het aangeboden assortiment wisselt regelmatig en er is altijd een ‘tip van tante Saar’.

2017 tante saar 01

Ook hebben ze bij tante Saar een ruime keuze aan ijstaarten en verhuren ze een ijsvitrine/ijskar voor feesten en partijen. We hopen op een mooie augustus maand zodat u er volop van kunt genieten.

 

Noordelijk deel Binnenweg iets beter bereikbaar!

Door het verwijderen van een aantal verkeersborden (waarop werd aangegeven dat automobilisten niet mochten afslaan) is vooral het noordelijk deel van de Binnenweg iets beter bereikbaar.

verkeersbord-stop-verplichte rijrichting A

Vanuit westelijke richting (Aerdenhout en Zandvoort) hoeft u niet meer een heel stuk de Dreef op, maar kunt u nu vanaf de Lanckhorstlaan de Landzichtlaan inslaan. Ook kunt u nu vanuit noordelijke richting (Haarlem) vanaf de Dreef de Spaarnzichtlaan in.
Een verbetering als u gericht naar een winkel in het Noordelijk deel wilt, maar uiteraard bent u van harte welkom in het hele centrum.

 

Kaptein – winkel van de maand

In de maand juli hebben we er voor gekozen om Kaptein Luxe Schoenen en lederwaren te benoemen tot ‘winkel van de maand’ en wat extra aandacht te geven.

2017 Kapitein winkel A

Kaptein Luxe Schoenen en lederwaren is sinds 1964 gevestigd aan de Raadhuisstraat 99 te Heemstede. Al meer dan 50 jaar bieden ze een ruime collectie schoenen, laarzen voor dames en heren. Gerenommeerde merken staan garant voor loopcomfort. Modieuze schoenen, ook met breedtematen of geschikt voor inlegzolen behoren tot de uitgebreide collectie van de familie Kaptein. Naast schoeisel voeren ze ook luxe lederwaren en een ruime keuze reisbagage in alle prijsklassen.

De vakantieperiode begint met een bezoek aan de Reisbagage afdeling van Kaptein om een koffer of een reistas aan te schaffen!

2017 kaptein wim & mariska

Persoonlijk advies, aandacht en vakkennis zijn de kernwaarden van de familie Kaptein en hun medewerkers.

 

Overlijden Tosca Heyligers

Vele Heemstedenaren zullen haar nog kennen …

Afgelopen week ontvingen wij het trieste bericht dat Tosca Heyligers, voormalig mede-eigenaar van Boekhandel Blokker is overleden. De afscheidsbijeenkomst heeft reeds afgelopen vrijdag plaats gevonden.

We wensen Clemens Hoevenaars heel veel sterkte met dit enorme verlies.

 

De bloemetjes worden buiten gezet

Vandaag zijn de eerste ‘hanging baskets’ in onze winkelstraat opgehangen.

2017 hanging baskets A

De geraniums zijn vorige week pas ingeplant en zullen de komende tijd vast voor een kleurexplosie zorgen!

 

’t Blomke – winkel van de maand

Bloemsierkunst ’t Blomke aan de Julianalaan 6a is ‘winkel van de maand‘ juni.

Theo Straathof is de eigenaar van ’t Blomke sinds augustus 2014. Hij en zijn team van 8 dames waaronder Monique die al jaren het vaste gezicht van de winkel is, maken prachtige boeketten, bloemen en bloemstukken, zowel klassieke als ook moderne boeketten.

blomke 3437

Voor iedere gelegenheid kun je er terecht, of het nu een feestelijke aangelegenheid of juist zomaar als cadeau is en voor rouwbloemwerk.

Het leukst is het om voor jouw lievelingsvaas een boeket naar eigen wens samen te stellen.

 

Brocante-, kunst- en streekmarkt

Uitgaanstip!

Succesvolle Brocante-, kunst- en streekmarkt  in Heemstede!

Op zaterdag 17 juni vindt u in ons centrum meer dan 60 marktkramen gevuld met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan brocante, curiosa, kunstobjecten en streekproducten.

Exclusieve standhouders bieden tegen betaalbare prijzen mooie brocante en curiosa, bijzondere kunst en interessante spullen uit grootmoeders tijd aan. Antiek, glas, boeken, sieraden, aardewerk, porselein, tin, schilderijen, bronzen beelden, nostalgische en verzamelobjecten zullen in overvloed aanwezig zijn.

2017 juni brocantemarkt

Vele stalletjes waar het heerlijk neuzen is, lekker slenteren over de markt of genieten van een hapje en een drankje.op één van de vele terrasjes die het centrum rijk is.

Heemstedenaren en bezoekers uit de regio en de wijde omtrek zijn welkom om een kijkje te nemen op deze knusse markt in het gezellige winkelhart van Heemstede.In de meer dan 60 kramen is voor een ieder wel iets te vinden.

Dit is de vijfde keer dat een soortgelijke markt op de Raadhuisstraat & Binnenweg wordt georganiseerd. Omdat de bezoekers steeds enthousiast reageren op de gezelligheid heeft de winkeliersvereniging van Winkelcentrum Heemstede besloten deze markt wederom te faciliteren.

Het wordt vast weer een zeer geslaagd evenement voor publiek, standhouders en de middenstand van Heemstede. De toegang is gratis.

De rijbaan blijft gewoon open en parkeerplaatsen blijven beschikbaar.