Over ons

Winkel Centrum Heemstede

Het winkelhart van Heemstede bestaat uit een 1,2 kilometer lange winkelstraat met een uniek winkelaanbod. Aan de Raadhuisstraat en Binnenweg en zijstraatjes zijn ca 200 bedrijven gevestigd in alle mogelijke sectoren van food, dranken, horeca, mode, sport, reizen, wonen, bloemen, gezondheid, persoonlijke verzorging en nog veel meer.

Alle winkeliers en ondernemers in het Winkelhart van Heemstede zijn verenigd in een BIZ (een Bedrijveninvesteringszone). De BIZ heeft tot doel het behartigen van collectieve belangen van ondernemers gevestigd in het centrumgebied van de gemeente Heemstede. Deze brede doelstelling wordt gerealiseerd door:

  • Het voeren van een actief marketing- en promotiebeleid ten behoeve van de winkelstraat.
  • het organiseren van of medewerking verlenen aan evenementen, markten, tentoonstellingen, reclameacties, wedstrijden etc.
  • ondernemersbelangen versterken en de samenwerking optimaliseren
  • het zorgdragen voor, c.q. bepleiten van een optimale verzorging/aankleding van het centrumgebied.
  • het bepleiten van en het opkomen voor de belangen van de winkelstraat bij de overheden en diverse maatschappelijke verbanden en commissies
  • Jaarlijks opstellen van een jaarplan
  • Jaarlijks organiseren van een algemene vergadering voor alle winkeliers en ondernemers
BIZ jaarplan:

Ieder jaar wordt een BIZ jaarplan gemaakt voor het volgende jaar en ter goedkeuring voorgelegd aan de BIZ deelnemers. Lees hier het jaarplan voor 2022.

 
Centrummanager – Bas de Jong:

Per 1 september 2021 is Bas de Jong de nieuwe centrummanager van ons mooie winkelcentrum. Bas heeft in het toerisme en bij Koninklijke Horeca Nederland ruime ervaring in het verbinden van ondernemers en organiseren van activiteiten. En dat is wat hij ook gaat doen voor Winkelcentrum Heemstede.

 Tot zijn belangrijkste taken horen het professionaliseren van de marketing en promotie en het coördineren van nieuwe eigentijdse evenementen. Hierbij staat het samenwerken met de winkeliers in de straat centraal. Samen met een vaste groep van ambassadeurs van het winkelcentrum zal hij steeds wisselende commissies samenstellen met diverse winkeliers om events of andere projecten te organiseren. Het doel is ons centrum nog aantrekkelijker te maken voor klanten en bezoekers.

Het bestuur:

Het bestuur, dat zich laat adviseren door diverse commissies, wordt periodiek vernieuwd. Het oprichtingsbestuur van de BIZ bestaat uit:

Rogier Heijn

voorzitter

Niels van de Mije

penningmeester (ING)

Hilde Slagter

secretariaat

Arno Koek

bestuurslid

Ritchie Soekhlal

bestuurslid

Joey Minchillo

bestuurslid

Heb je deze berichten al gezien?