Pietenpakhuis

Sint komt weer naar het Pietenpakhuis!

De Pieten van Sinterklaas hebben het Pietenpakhuis deze keer ingericht aan de Binnenweg 151 (naast de Vomar). Daar liggen de cadeaus van Sinterklaas opgeslagen.

Sinterklaas en zijn Pieten zijn dit jaar aanwezig in het Pietenpakhuis op zaterdag 24 november. Alle jonge kinderen van Heemstede en omgeving zijn welkom om tussen 11.00 en 16.00 uur binnen te lopen en Sinterklaas en de Pieten te ontmoeten.

Voor de kinderen is er volop te doen. Ze kunnen er kleuren, knippen en plakken, spelletjes doen en dansen en zingen met de Pieten. Ook is er gelegenheid om foto’s te maken met Sint en de Pieten.

De afgelopen jaren was het steeds erg druk in het Pietenpakhuis en stonden de kinderen vaak in de rij om op de foto te gaan. Ook dit jaar verwachten wij weer vele enthousiaste kinderen.

 

Vitaminstore – winkel van de maand

In de maand november hebben we er  voor gekozen om de Vitaminstore, die deze maand hun 20 jarig jubileum op de Binnenweg 19 vieren, te benoemen tot ‘winkel van de maand‘.

De herfst en winter staan weer voor de deur en in deze tijd van het jaar kan onze gezondheid wel wat hulp gebruiken. In de winkel vindt u de gezondste voedingssupplementen, de zuiverste cosmetica en de beste merken sportvoeding. U kunt in de winkel terecht voor de A-merken Royal green, Solgar, Orthica, Viridian, AOV, Vitals, Biotics, Bonusan, Mádara, Annemarie Börlind, Dr. Hauschka en Weleda. Prachtige merken met de beste producten voor uw gezondheid en uiterlijk.

In de helder en ruim ingerichte winkel heten Marianne, Ellen en Louise u van harte welkom!

U krijgt van hen een advies op maat, afgestemd op uw leefwijze en gezondheid. De medewerksters  volgen jaarlijks bijscholingen van Solgar, Orthica e.a. omtrent nieuwe wetenschappelijke onderzoeken van voedingssupplementen zodat zij helemaal up to date zijn en u goed kunnen adviseren.

Dus als u gezond de donkere dagen door wilt komen, breng dan een bezoek aan de Vitaminstore. Al 20 jaar een begrip als het om gezond leven gaat!

 

De PastaBox – winkel van de maand

In de maand september hebben we er  voor gekozen om DePastaBox te benoemen tot ‘winkel van de maand‘.

DePastaBox van chefkok Tony Weir is een unieke combinatie. Voorin vindt u de  delicatessenwinkel, espressobar, lunchroom, catering en achterin de zaak het luxe Italiaanse restaurant.

2018 pastabox 1

Bij DePastaBox kunt u terecht voor dagelijks vers gemaakte pasta’s en maaltijden, maar ook voor antipasti, kazen, wijnen en unieke Italiaanse delicatessen.

Tony Weir is een begrip bij liefhebbers van de traditionele Italiaanse keuken. Hij is opgeleid in Londen en heeft in diverse  mediterrane landen ervaring opgedaan. Dit zie je terug in de prachtig gedecoreerde borden waarop de gerechten met vaak zeer bijzondere smaaksensaties in het restaurant geserveerd worden.

2018 pastabox 3

Of u nu komt voor een espresso of cappuccino (uiteraard vergezeld van een stuk huisgemaakte Italiaanse taart) voor een lunch of diner, Tony en zijn toegewijde team staan klaar om er een feestje van te maken. Er is altijd een ruime keuze aan Italiaanse lekkernijen en een goed glas wijn. Veel producten zijn ook te koop in de winkel.

Verder verzorgen ze ook kookworkshops en wijnproeverijen. Last but not least dient vermeld te worden dat DePastaBox uw catering kan verzorgen, zodat u ook op locatie van al dit lekkers kunt genieten!

 

Bella Italia

Heeft u ook zo’n heerlijke vakantie achter de rug? En wilt u nog eens terug naar dat vakantiegevoel?

Dat kan! En u kunt gewoon in Heemstede blijven!

De Winkeliersvereniging van Winkelcentrum Raadhuistraat & Binnenweg in Heemstede organiseert dit jaar een nieuw evenement …

BELLA ITALIA

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september zijn Raadhuisstraat & Binnenweg gehuld in Italiaanse sferen.

Iedereen is welkom om te komen proeven, bewonderen en genieten van Italiaanse producten in de winkels. De straat en etalages zijn gehuld in de Italiaanse driekleur rood-wit-groen.

2018 sept Italiaanse week

De ondernemers zullen voor hun klanten bijzondere activiteiten organiseren. Dat kan een modeshow zijn, een kleurwedstrijd, Italiaanse merken van hun producten, boeken of een proeverij van hapjes en lekkere Italiaanse wijnen en dranken. Vele zaken zullen kortingen op hun Italiaanse producten geven.

Op zaterdag 29 september is er muziek, activiteiten voor kinderen en andere leuke activiteiten.

Het wordt de moeite waard om de hele Raadhuisstraat & Binnenweg af te lopen en te genieten van de gezelligheid.

Anderhalve kilometer winkelplezier en wij nodigen u van harte uit om even terug te keren in het VAKANTIEGEVOEL 2018!

Laat u verrassen!

 

Sander Tweewielers – winkel van de maand

In de maand augustus hebben we er  voor gekozen om Sander Tweewielers  te benoemen tot ‘winkel van de maand‘ en wat extra aandacht te geven.

Sander Tweewielers is een jong, vlot en klantvriendelijk bedrijf, gevestigd in het hart van ons winkelcentrum (Binnenweg 101). De eigenaar en medewerkers zijn allemaal ervaren vakmensen, die de tijd nemen om u goed te adviseren en de beste zorg te leveren voor uw fiets.

SANDER TWEEWIELERS 044A

Door keuzes te maken in het assortiment fietsen kunnen ze eigenlijk altijd een passende fiets aanbieden, of het nu gaat om een loopfiets, een high speed e-bike of een Urban Arrow electrische bakfiets.

De serviceafdeling is het visitekaartje. Ze doen er alles aan om u weer zo snel mogelijk op weg te helpen. Alle monteurs zijn gekwalificeerd en krijgen regelmatig cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

SANDER TWEEWIELERS binnen A

Sander Tweewielers zorgt graag en goed voor uw fiets. Of het nou gaat om een nieuwe of het onderhoud van uw oude vertrouwde fiets!

En zeg nou zelf, wie wil er nou niet met een goede fiets er op uit met dit prachtige weer?

 

Heemstede op nummer 4

Elsevier onderzoekt jaarlijks wat de beste gemeenten van Nederland zijn om in te wonen.

In het onderzoek wordt gekeken naar de mix van wonen, veiligheid, rust, ruimte, cultuur en niet te vergeten winkelen. Heemstede is in dit onderzoek op nummer 4 geëindigd.

Een prachtige score!

Elsevier nummer 4

Zeker niet in de laatste plaats door, al zeggen we het zelf, onze prachtige winkelstraat.

Wij zijn reuze trots op deze vierde plek en zullen er alles aan doen om volgend jaar nog hoger te eindigen.

 

Keurslager van der Geest – winkel van de maand

In de maand juni hebben we er  voor gekozen om Keurslagerij van der Geest te benoemen tot ‘winkel van de maand‘ en wat extra aandacht te geven.

Keurslagerij van der Geest is al vele jaren een begrip in Heemstede (en omstreken). De winkel die in de Raadhuisstraat  vlakbij de IJzeren Brug is gevestigd, voorziet in een uitgebreid assortiment aan vleeswaren en salades. Er wordt bewust gewerkt met vlees van dieren die in een gezonde leefomgeving opgroeien en dat proef je!

Een groot aantal van de producten is onderscheiden vanwege de hoge kwaliteit. Peter van der Geest is niet voor niets Meester Worstmaker.

Elke dag worden er bijna 20 maaltijden vers bereid, dus als u even een keer wat minder tijd heeft biedt Keurslagerij van der Geest u de oplossing.

2018 06 slagerij vd geest 01

Nu het barbecue seizoen weer begonnen is, wijzen wij u ook nog graag even op de diverse barbecuepakketten die van der Geest aanbiedt.

Laat de zomer maar beginnen! Peter en Janine van der Geest en hun team zijn er klaar voor.

 

Brocante- en streekmarkt

Op zaterdag 16 juni a.s. zijn meer dan 60 marktkramen in Centrum Heemstede van 10 tot 17 uur gevuld met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk aanbod aan brocante, curiosa, kunstobjecten en streekproducten.

Standhouders bieden in het centrum tegen betaalbare prijzen mooie brocante en curiosa, bijzondere kunst en interessante spullen uit grootmoeders tijd aan. Antiek, glas, boeken, sieraden, aardewerk, porselein, tin, schilderijen, bronzen beelden, nostalgische en verzamelobjecten zullen aanwezig zijn. Ook voor vader zal er vast wel een passend vaderdag cadeau te vinden zijn.

2018 juni brocantemarkt

Vele stalletjes, waar het heerlijk neuzen is, lekker slenteren over de markt of op één van de vele terrasjes die het centrum rijk is lekker genieten van een hapje en een drankje.
Heemstedenaren en bezoekers uit de regio en de wijde omtrek zijn welkom om een kijkje te nemen op deze knusse markt in het gezellige winkelhart van Heemstede. In de meer dan 60 kramen is voor een ieder wel iets te vinden.

Veel vaker heeft een dergelijke markt plaatsgevonden in het centrum. De bezoekers reageren erg enthousiast. Winkelcentrum Heemstede organiseert daarom deze markt ook op 16 juni.

Het wordt vast weer een zeer geslaagd evenement voor publiek, standhouders en de middenstand van Heemstede. De toegang is gratis.

De rijbaan blijft gewoon open en parkeerplaatsen blijven beschikbaar.

 

Gall & Gall wijnproeverij

Op vrijdag 1 juni organiseert Gall & Gall Heemstede een wijnproeverij in het proeflokaal. Het thema is:

De lekkerste wijnen tot € 10,00

Lekkere wijnen hoeven niet duur te zijn. Gall & Gall heeft in haar assortiment lekkere wijnen voor iedere beurs. Wij hebben een selectie van de lekkerste wijnen in de prijscategorie tot € 10,00 per fles gemaakt om u te laten proeven.

2018 gall&gall proeverij juni

Programma wijnproeverij

  • Vanaf 19.30 uur ontvangst (Blekersvaartweg 76, Heemstede)
  • 19:45 uur aftrap van de proeverij met uitleg
  • Afsluiting ca. 21.30 uur

Wat mag u verwachten

  • Proeverij van circa 14 wijnen
  • Bij enkele wijnen een passend hapje
  • Aantrekkelijke korting op wijn tijdens de proefavond

Deelname aan de wijnproeverij kost € 8,50 per persoon en dient vooraf bij reservering voldaan te worden. U kunt zich in de winkel opgeven of per e-mail op info@gall-heemstede.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

 

Voorjaarsmarkt

Op zondag 27 mei vindt weer de jaarlijkse Heemsteedse Jaarmarkt plaats. Deze groots opgezette markt met ruim 300 kramen strekt zich uit over de gehele Raadhuisstraat en de Binnenweg. De markt is open van 11 tot 17.00 uur.

Een bonte ketting van kramen vult het hart van Heemstede. Vele winkeliers uit het centrum van Heemstede zullen hun producten en aanbiedingen presenteren, aangevuld met zorgvuldig geselecteerde handelaren van buitenaf. Dit staat garant voor een breed aanbod van de meest uiteenlopende artikelen van lekkere hapjes en drankjes tot gereedschap, sieraden, schoenen, kleding en veel meer.

2018 mei voorjaarsmarkt A

Naast de vele stalletjes, waar het heerlijk neuzen is, is het een feest van zien en gezien worden. Heemstedenaren en bezoekers uit de regio en de wijde omtrek slenteren over de markt of pikken onderweg één van de vele terrasjes die het centrum rijk is om te genieten van een hapje en een drankje.
Natuurlijk is er ook aan de jonge generatie gedacht. De kinderen kunnen genieten van de draaimolen, het springkussen en de autootjes op de rondbaan.

Kortom: voor elk wat wils en de reis meer dan waard.

Elk jaar trekt deze leuke markt vele duizenden bezoekers. En als het weer ook nog mooi is, is succes verzekerd! Winkelcentrum Heemstede is het hele jaar door leuk om te winkelen maar op deze zondag is het echt een feest. De winkeliers en standhouders verwelkomen de bezoekers graag en laten zich van hun beste kant zien.

Parkeergelegenheid is er onder meer op het terrein van de Bibliotheek (Eikenlaan), achter het gemeentehuis (Raadhuisplein) en in de parkeergarage van AH (Blekersvaartweg).